Július 1-jén indul a fizetős parkolás a III. kerület belső területein

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a városrész polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: miután a szomszédos II. kerület, valamint a XIII. kerület a határig kitolta a fizetőövezetét, a parkolási problémák belső Óbudán jelentkeznek, s a tervezett dugódíj is növelheti a kerületi terhelést.

A polgármester utalt arra, hogy számtalan lakossági megkeresést kapott az önkormányzat, amire válaszul olyan rendszert dolgoztak ki, ami nem elsősorban bevétel szempontjából nézi a fizető parkolás bevezetését.

A kerület vezetőjének tájékoztatása szerint egyedülálló kedvezményrendszert alakítottak ki, s a fizető zónákon kívül élő kerületi lakosok is kapnak engedményeket. Emellett egyeztetnek a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) a P+R parkolók számának növeléséről, s vannak tervek kerékpáros, azaz B+R parkolók kialakítására is.

Bús Balázs kitért arra is, hogy az oktatási-nevelési intézményeknél az agglomerációból érkezők is kaphatnak kedvezményt, amennyiben az adott település megállapodik a III. kerületi önkormányzattal az oktatási intézmények fenntartási költségeinek megosztásában.

Puskás Péter alpolgármester tájékoztatása szerint az övezeteket a fővárosi önkormányzat jelölte ki, a díjtételek meghatározása pedig a közösségi közlekedési tarifákhoz kötött.

A belső övezet – amelyben óránként 265 forintot kell fizetni – a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, itt 175 forint lesz a tarifa. A két övezetben 12 ezer clash royale free gems no human verification parkolóhely van és 170 automatát helyeznek majd ki.

Az alpolgármester kifejtette: a fizető övezeten belül élők két autóra 100 százalékos kedvezményt kapnak, míg a másik zónára napi másfél óra ingyenes parkolást, s jár nekik napi kétszer másfél óra az oktatási-nevelési intézményeknél. A zónákon kívül élő III. kerületiek lakásonként két járműre kapnak napi másfél óra ingyenes parkolást és nekik is jár a gyerekek utáni kedvezmény. Cégek esetében 50 százalékos kedvezményt biztosít az önkormányzat, s esetükben nincs háromórás időkorlát a parkolásra – sorolta Puskás Péter, aki arra is kitért: az albérletben élők is kaphatnak parkolókártyát bizonyos feltételek mellett.

A kerület állandó ügyfélszolgálatot működtet az Óbudai Parkolási Kft. Mozaik utcai épületében, emellett június végéig három helyen lesz ideiglenes ügyfélszolgálat. A lakosokat abc-sorrendben hívják majd be, de lehetőség van időpontfoglalásra is; a részletekről február közepén levében tájékoztatják a lakosságot.

Puskás Péter arról is beszámolt, hogy a parkolóautomaták beszerzése öt évig jelent összesen nettó 700 millió forint kiadást az önkormányzatnak, míg a bevételi oldalon nettó 730 millió forinttal számolnak. Ezt követően pozitív tartományba érnek a bevételek.

A fizető parkolás elindítása utáni első hónap tesztüzem lesz, amikor csak figyelmeztetik az autósokat, a zónahatárokat pedig legkorábban egy év múlva módosíthatják.

forrás: http://www.hirado.hu/2015/02/04/julius-1-jen-indul-a-fizetos-parkolas-a-iii-kerulet-belso-teruletein/

Újabb 1296 helyen kell fizetni a parkolásért az I. kerületben

Kiterjesztik a fizetős parkolás területét az I. kerületben: 1296, eddig ingyenes helyen kell majd fizetni májustól a parkolásért a Várban.

Kiterjesztik a fizető parkolási övezetet az I. kerületben – erről szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés. A testület a fővárosi önkormányzat kezelésében álló 1296, eddig ingyenes parkolóhelyet ad át a kerület kezelésébe, és a parkolási díjat is a kerület szedi majd be.

A kerület május elsejétől tervezi ellátni a parkolási üzemeltetési feladatot, addig a szükséges munkákat végzik el a területen: felfestik az útburkolati jeleket, táblákat és parkolóautomatákat helyeznek ki, összesen mintegy 56,5 millió forintos beruházással.

Májustól a Fő utca, a Bem rakpart, a Lánchíd utca, a Döbrentei tér, a Döbrentei utca, az Apród utca, a Szarvas tér, az Attila út, az Alagút utca, a Krisztina körút, a Szirtes út, a Hegyalja út és a Sánc utca eddig ingyenes részei lesznek díjfizetősek.

forrás: http://www.origo.hu/itthon/20150225-ujabb-1296-helyen-kell-fizetni-a-parkolasert-a-varban.html

Miért válasszon minket?

Társaságunk több éves tapasztalattal rendelkezik követeléskezelés, közbeszerzési tanácsadás és pénzügyi-jogi audit területén. Ügyfeleink elégedettsége azt mutatja, hogy munkánkat megfelelő színvonalon végezzük. Mottónk "Hatékony gazdálkodás a közpénzekkel". Bizalommal keressen minket, készséggel állunk rendelkezésére.

Elérhetőségek

E-mail cím: info@eutender.hu, telefon: +36-1-445-3417