Mi történik abban az esetben, ha nem tudok minden dokumentumot beszerezni a pályázat benyújtásáig?


5 hetes blogsorozatunk 5. részében az ügyfeleink által pályázat benyújtás előtt leggyakrabban feltett kérdések közül az ötödik kerül megválaszolásra.

Mi történik abban az esetben, ha nem tudok minden dokumentumot beszerezni a pályázat benyújtásáig?

Minden Pályázati Felhívás tartalmazza, hogy melyek azok a dokumentumok, amiket elegendő később, akár a megvalósítás közben, vagy után megküldeni az Irányító Hatóság részére. A Jogosultsági ellenőrzéshez szükséges dokumentumok, információk NEM HIÁNYPÓTOLTATHATÓAK. Ezek lehetnek a pályázat benyújtáshoz szükséges, cégszerűen aláírt nyilatkozatok, vagy akár az „átlátható szervezet” minősítést igazoló dokumentumok, esetenként a pályázati kérelemben szereplő hiányos műszaki-szakmai és pénzügyi információk.

A Jogosultsági kritériumokon kívül, a csatolandó dokumentumok hiánypótlásként benyújthatóak, azonban fontos megjegyezni, hogy hiánypótlás, vagy tisztázó kérdés kiírása NEM KÖTELEZŐ az Irányító Hatóság részéről, tehát adott esetben a hiányos dokumentáció miatt elutasíthatják a pályázati kérelmet. Amennyiben hiánypótlást, vagy tisztázó kérdést írnak ki, akkor annak legalább 3, de legfeljebb 15 napos határidőt szükséges szabni. Tehát ennyi idő áll a pályázó rendelkezésére ahhoz, hogy pótolni tudja hiányosságait.

Érdemes, és határozottan javasoljuk, hogy a csatolandó dokumentumok mindegyikét szerezze be a pályázó vállalkozás és mellékelje azokat a támogatási kérelemhez. A pályázat megírásában, a csatolandó dokumentumok beszerzésében és a költségvetés összeállításában egy pályázati tanácsadó hatalmas segítség lehet, hiszen szakmai tapasztalatukkal és gyakorlati tudásukkal gyorsabban, és eredményesebben tudják benyújtani támogatási kérelmüket a pályázók.

Felmerült kérdéseikkel kapcsolatban keressenek minket bizalommal!

EU-Tender Kft.